Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ» ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ


1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ομάδα εθελοντών στο 1ο Γυμνάσιο Λάρισας

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ» ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Στο 1ο Γυμνάσιο Λάρισας λειτουργούν πολλές ομάδες. Μια από αυτές, είναι η Ομάδα Εθελοντισμού, στην οποία μετέχουν δεκαπέντε μαθητές – εθελοντές που λαμβάνουν μέρος σε εθελοντικές δράσεις. Στόχος, η καλλιέργεια του πνεύματος του εθελοντισμού, ειδικά μάλιστα σε εποχές που η κοινωνία μας έχει πολλές και ποικίλες ανάγκες.
Πέρυσι αλλά και φέτος η ομάδα αυτή πήρε μέρος σε εθελοντικές δράσεις καθαρισμού χώρων, βοήθειας των συσσιτίων της Μητρόπολης Λάρισας, στήριξης του Γηροκομείου Λάρισας, αλλά και συγκέντρωσης τροφίμων για άπορους συμπολίτες.
Με σκοπό  την καλύτερη εκπαίδευση των μαθητών – εθελοντών το 1ο Γυμνάσιο Λάρισας  εγκαινίασε τη συνεργασία του με το «Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών- Διασωστών και Ναυαγοσωστών « του Ερυθρού Σταυρού Λάρισας.
Κλιμάκιο των «Σαμαρειτών», αποτελούμενο από τον . Τάσο Βασιλείου και τις κυρίες Πόλα Κουρέτσου και Κατερίνα Τσιαφούλη επισκέφθηκε προχθές Πέμπτη το σχολείο και στο πλαίσιο του Προγράμματος ενημέρωσε τους εθελοντές – μαθητές σε θέματα εθελοντικών δράσεων, Α’ Βοηθειών και αντιμετώπισης γενικά εκτάκτων καταστάσεων.
Οι μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον για τρεις διδακτικές ώρες το σεμινάριο και εμπλούτισαν τις γνώσεις τους σε θέματα εθελοντικής δράσης.
Σημειώνεται ότι υπεύθυνες για την ομάδα είναι οι καθηγήτριες κυρίες Ιωάννα  Κουκαρούδη και Μαρία Γούλα.
*Στη φωτογραφία, η ομάδα Εθελοντών του 1ου Γυμνασίου Λάρισας με το κλιμάκιο των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Λάρισας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου