Πέμπτη 17 Μαΐου 2012


ΤΟ 1ο ΚΑΙ ΤΟ 15ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
           
Δυο σχολεία ….χωρίζουν μετά από … 20 χρόνια

Κοινές εκδηλώσεις για τη λήξη του σχολικού έτους και τον …αποχωρισμό



Μετά από μια αγαστή συμβίωση … 20 ετών, δυο Σχολεία… χωρίζουν και γιορτάζουν τη συμβολική αυτή στιγμή με κοινές εκδηλώσεις.
Το 1ο και το 15ο Γυμνάσιο δεν θα είναι από του χρόνου μαζί, στο ιστορικό κτίριο της γωνίας Ανθ. Γαζή και Ηπείρου, καθώς μετά από 20 χρόνια είναι πλέον έτοιμο το νέοδμητο διδακτήριο του 15ου Γυμνασίου στη Νέα Πολιτεία.
Οι εκδηλώσεις που συμπίπτουν με τη λήξη των μαθημάτων  θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 16 Μάιου με ώρα έναρξης την 10η πμ.και θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:
-          Έκθεση τεχνολογίας και κατασκευών
-          Έκθεση υλικού που παράχθηκε στη διάρκεια των φετινών Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων
-          Αγώνα βόλεϊ μεταξύ των δυο σχολείων στο κλειστό Γυμναστήριο
-          Συναυλία από μουσικά σύνολα μαθητών των δυο σχολείων
-          Παραδοσιακούς χορούς από χορευτικά τμήματα των δυο σχολείων
Τις εκδηλώσεις μπορούν να παρακολουθήσουν και όσοι  γονείς το επιθυμούν. Κατά τη φετινή χρονιά υπήρξε μια πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των δυο σχολείων, με κοινές εκδηλώσεις αλλά και τη διοργάνωση ενδοσχολικού τουρνουά μπάσκετ, αφιερωμένου στη μνήμη του καθηγητή γυμναστικής Ευστάθιου Μανέτα.
Για το 15ο Γυμνάσιο η νέα σχολική χρονιά συνιστά μια νέα αρχή. Από το Σεπτέμβριο θα υποδεχθεί τους μαθητές του στο νέο υπερσύγχρονο κτίριο του, χωρίς τον καθημερινό «βραχνά’ των μετακινήσεων των παιδιών από τη συνοικία τους.
Το 1ο Γυμνάσιο από την πλευρά του, αναμένεται να αποκτήσει νέους χώρους που θα αμβλύνουν το ασφυκτικό πρόβλημα χώρου που αντιμετώπιζε όλα αυτά τα χρόνια. Στόχος του Σχολείου είναι να αξιοποιήσει τους χώρους αυτούς για την ανάπτυξη εργαστηρίων τεχνολογίας και καλλιτεχνικών, αίθουσας εκδηλώσεων, βιβλιοθήκης κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου