Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Αναζητώντας τον Καραγάτση στη Ραψάνη…


Αναζητώντας τον Καραγάτση στη Ραψάνη…

Εκδρομή της Β’΄Τάξης του σχολείου μας σε δυο ιστορικές Κοινότητες του Ν. Λάρισας


            Αναζητώντας παραδόσεις, μύθους, έθιμα και γεύσεις της θεσσαλικής γης, αλλά και τους ανθρώπους που γέννησε κάποτε  αυτή η γη, μαθητές της Β’ Τάξης του 1ου Γυμνασίου Λάρισας επισκέφθηκαν τη Ραψάνη και τα Αμπελάκια στο πλαίσιο  του Προγράμματος  που υλοποιούν φέτος με τίτλο «Θεσσαλών Πολιτεία. Ο τόπος, οι άνθρωποι, τα  έργα τους»
Εκεί, στα γραφικά σοκάκια της Ραψάνης τους μαθητές και τους καθηγητές υποδέχθηκαν τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Ραψάνης και η υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης κα Χάιδω Πανταζή που τους ξενάγησε και τους μύησε στα μυστικά της ραψανιώτικης παράδοσης..
            Οι μαθητές επισκέφτηκαν και θαύμασαν τη Βιβλιοθήκη και ακολούθησε ένα «προσκύνημα» στην προτομή του μεγάλου Λαρισαίου συγγραφέα Μ. Καραγάτση, στα μέρη δηλαδή που ο Καραγάτσης περνούσε τα καλοκαίρια του αντλώντας εικόνες και συναισθήματα που αργότερα πέρασαν στο έργο του.
            Προηγουμένως οι μαθητές επισκέφθηκαν τα Αμπελάκια και ξεναγήθηκαν στο Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο.

Τους μαθητές συνόδευαν οι καθηγητές -  συντονιστές του Προγράμματος κ. Ασπασία Τσιβερτάρα, Αθανασία Κυρατζή, Στέλλα Παπαδημητρίου και Δήμητρα Παπαστεργίου , οι οποίες εκφράζουν και δημόσια τις θερμές τους ευχαριστίες προς τις γυναίκες του χωριού για τη συγκινητική υποδοχή και φιλοξενία που έτυχαν οι μαθητές στην όμορφη Ραψάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου