Τρίτη 10 Απριλίου 2012


«Μπαζάρ» στην Κεντρική πλατεία
από το 1ο Γυμνάσιο Λάρισας


Καθηγητές και μαθητές εργάστηκαν μαζί για τις οικονομικές ανάγκες του σχολείου




Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, ένα σχολείο προσπαθεί να αποκτήσει έσοδα και να αντιμετωπίζει από μόνο του πολλές από τις ανάγκες του.
Πρόκειται για το 1ο Γυμνάσιο Λάρισας που διοργάνωσε για δεύτερη φορά φέτος «μπαζάρ» στο Πασχαλινό χωριό του Δήμου Λαρισαίων στην κεντρική πλατεία.
Για αρκετές μέρες, καθηγητές και μαθητές πήγαιναν και τα απογεύματα στο σχολείο και ετοίμαζαν λαμπάδες, στεφάνια και άλλα πασχαλινά είδη προκειμένου να τα διαθέσουν από το περίπτερο τους.
Το αποτέλεσμα ήταν συναρπαστικό: σχεδόν όλες οι λαμπάδες διατέθηκαν και μάλιστα σε πολύ συμφέρουσες τιμές, ώστε να μπορούν οι Λαρισαίοι να τις προμηθευτούν για τα παιδιά αλλά και τα βαφτιστήρια τους.
Το κυριότερο όμως είναι ότι τα παιδιά, μέσα από ανάλογες πρωτοβουλίες «εκπαιδεύονται» όχι μόνο στις κατασκευές και τη χειροτεχνία, αλλά στο πώς λειτουργεί μια μικρογραφία εμπορικής επιχείρησης. Μαθαίνουν να οργανώνουν ένα «κατάστημα», να εξυπηρετούν πελάτες και να κάνουν πωλήσεις.
Πρόκειται για το δεύτερο «μπαζάρ» που διοργανώνει φέτος το σχολείο. Το πρώτο, διοργανώθηκε και πάλι στο παραδοσιακό χωριό του Δήμου Λαρισαίων στη διάρκεια των Χριστουγέννων. Το 1ο Γυμνάσιο μάλιστα ήταν το μοναδικό ημερήσιο σχολείο που αποτόλμησε να ανοίξει περίπτερο, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές.

*Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για τις ανάγκες του σχολείου και ειδικότερα για την αγορά ενός σύγχρονου φωτοτυπικού μηχανήματος που το σχολείο έχει απόλυτη ανάγκη προκειμένου να στηρίζει τους μαθητές του με πρόσθετο εκπαιδευτικό υλικό πέραν των σχολικών βιβλίων.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου