Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ


Μαθαίνουμε πώς να γίνουμε
καλύτεροι καταναλωτές

Το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) Θεσσαλίας
ενημέρωσε  μαθητές του Σχολείου μας
 για θέματα κατανάλωσης
αλλά και σωματικής και ψυχικής υγείας



          Με σκοπό να μάθουν τα παιδιά τα δικαιώματά τους ως καταναλωτές, αλλά και να πάρουν χρήσιμες γνώσεις για την ψυχική και σωματική τους υγεία, το 1ο Γυμνάσιο Λάρισας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) Θεσσαλίας οργάνωσε ειδική εκδήλωση.
Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, ένα από τα πολλά Προγράμματα που υλοποιεί φέτος το Σχολείο, με υπεύθυνη την καθηγήτρια Φυσικής κα Δήμητρα Παπαστεργίου
Εκ μέρους του ΙΝΚΑ  Θεσσαλίας μίλησε προς τους μαθητές ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας κ. Βασίλης Κόκκκαλης, ο αντιπρόεδρος, νευρολόγος  κ. Ιωάννης Παγίτσας και ο το μέλος του Δ.Σ καρδιολόγος κ Χρ. Παπαδημητρίου.
Οι ομιλητές ενημέρωσαν τα παιδιά κατ’ αρχάς για το ΙΝΚΑ και το ρόλο του και έμαθαν πού μπορούν να απευθύνονται για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους ως καταναλωτές.
Με απλό και πρακτικό τρόπο, οι κκ Κόκκαλης Παγίτσας και Παπαδημητρίου, εξήγησαν επίσης στους μαθητές θέματα όπως η υγιεινή διατροφή, η αξία της άθλησης και η αποφυγή πάσης φύσεως εθισμών όπως το τσιγάρο, ο καφές και  το αλκοόλ
Η ασφαλής χρήση του υπολογιστή και του Διαδικτύου, αλλά και η αποφυγή κατάχρησης της τηλεόρασης απασχόλησαν επίσης την εκδήλωση. Ακόμη, αναλύθηκε στους μαθητές ποιες αλλαγές επέρχονται με την εφηβεία και πώς να τις αντιμετωπίσουν, αλλά και ζητήματα για τον έλεγχο του άγχους και την ανάγκη σωστής κατανομής του χρόνου εργασίας.

* Η Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Λάρισας και οι καθηγητές ευχαρίστησαν θερμά το ΙΝΚΑ Θεσσαλίας ευχόμενοι να εγκαινιαστεί μια συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών σε μόνιμη βάση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου