Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Πώς θα θέλαμε το σχολείο του μέλλοντος; Πώς θα θέλαμε το σχολείο του μέλλοντος;


Πώς θα θέλαμε το σχολείο του μέλλοντος;


ΓΡΑΦΕΙ  ο  Θεοφάνης Αρβανίτης (Β1)

<<Άραγε, πως θα μπορούσε να ήταν το μελλοντικό σχολείο μας;>>
Αυτή η ερώτηση με έχει προβληματίσει πολλές φορές.
Ίσως το σχολείο του μέλλοντος να ήταν  πιο μοντέρνο, πιο άνετο, πιο ενεργειακό και σίγουρα πιο εξελιγμένο. Θα είχε καλύτερη υποδομή και θα ήταν πιο λειτουργικό.
Ως προς το στοιχείο της δόμησης, το σχολείο, θα είχε καλύτερη ηχομόνωση, καλύτερο προσανατολισμό κ.ά. Σίγουρα στο χώρο του προαυλίου θα υπήρχε γκαζόν (για να παίζουν τα παιδιά ποδόσφαιρο) και άλλες μικροεγκαταστάσεις, όπως ανοιχτό γήπεδο βόλεϊ κ’ τένις και  κλειστό γήπεδο για τυχόν κακοκαιρίες.
Οι αίθουσες από την πλευρά τους θα ήταν πολύ διαφορετικές από τις σημερινές. Θα ήταν καλοβαμμένες, μεγαλύτερες, φωτεινές και πιο άνετες. Αντί για πολλά θρανία, θα υπήρχαν τέσσερα με πέντε μεγάλα κυκλικά και διακοσμημένα με λουλούδια, τραπέζια. Επίσης, θα υπήρχαν μόνο διαδραστικοί πίνακες.       
Ο δρόμος για το σχολείο θα ήταν πιο ξεκούραστος για τους μαθητές, αφού θα κουβαλούσαν  αντί για μια βαριά τσάντα  με βιβλία, ένα απλό laptop (φορητό υπολογιστή).Επιπλέον, μάθημα για αυτούς  θα ήταν πιο ευχάριστο στις πλέον πιο φωτεινές και μοντέρνες αίθουσες.
Το πρόβλημα της κατανάλωσης ενέργειας θα έχει λυθεί αφού, στις σκεπές θα υπάρχουν ηλιακοί συσσωρευτές.
Ίσως, όμως, όλα αυτά να μην είναι ακριβώς έτσι, αλλά, οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι θα είναι σίγουρα πιο διαφορετικό απ΄το σημερινό.
                                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου